Spotify   Lähetä sähköpostia
Uusi levy ilmestynyt!
  LYHYESTI


Mauri MikkolaMauri ja Kesäkuu

synt. 1962
turkulainen muusikko, säveltäjä ja soitonopettaja, joka tarttui sähkökitaraan 17-vuotiaana eikä ole sen jälkeen irrottanut


Musiikki on minulle tärkein itseilmaisun väline. Kipinä kitaransoittoon tuli alkujaan rockmusiikista, leimahti kiinnostukseksi heavy- ja metallimusiikkiin, ja sitten klassiseen, ja sitten jazz-musiikkiin, fuusioon ja vaikka mihin. Nykyään genrellä ei ole enää väliä - jos kuulostaa hyvältä tai kokemus on rakentava, se riittää. Soitossani pyrin elämään hetkessä ja tunteessa ja ottamaan riskejä. Sävellyksissäni nojaan enemmän intuitioon kuin traditioon. Kirjoitan musiikkia yleensä öisin.

Mielestäni tärkeintä on pysyä niin avoimena kuin mahdollista ja niin rehellisenä kuin mahdollista. Tärkeää on myös se että uskaltaa luottaa omaan ääneensä ja siihen että asiat järjestyvät, sekä tietenkin se ettei koskaan lopeta tekemistä koska se on ainoa vaihtoehto jos haluaa kehittyä ja kasvaa. Musiikki sisältää palasia kaikesta siitä mitä tekijä on kuullut, nähnyt, kokenut, tuntenut ja ollut - ja on. Kukaan ei koe elämää ja asioita aivan samalla tavalla kuin joku toinen. Ja siksi kaikilla on yhtälainen oikeus ja velvollisuus ilmaista itseään. Musiikin soittaminen, säveltäminen ja kuuleminen tekevät minusta onnellisen. Olen hyvin kiitollinen siitä että saan itse tehdä työkseni sitä mikä on minulle rakkainta.


Instrumentit: sähkökitara, akustinen kitara, syntetisaattorikitara, ebow, basso, munniharppu
Horoskooppimerkki: vaaka
Lempivuodenaika: syksy
Kolme asiaa joita ilman ei voisi elää: rakkaus, taide ja koti
Kiinnostuksen kohteet: musiikki, lukeminen, elokuvat, juokseminen ja jalkapallo, valokuvaus, kuva- ja muu taide, ajattelu, analysointi, tutkiminen ja etsiminen, pelit, erilaiset laitteet ja mekanismit, unet, luonto.
Koulutus: Turun Konservatorion pop-jazzlinja, yhtye-/orkesterimuusikko 2003, Kauhajoen evankelisen opiston pop-jazzlinja 1999-2000 sekä elämänkoulu alkaen vuodesta 1962


Lisää soittohistoriastani ja ajatuksistani Guitar Fan-lehden haastattelussa 02/2008, joka löytyy täältä.

viiva


TIEDUSTELUT JA LEVYN TILAUS: maurimikkolaquintet(at)gmail.com tai +358 44 5594 559    |     Levyä myyvät Digelius Music, Ella & Louis, 8raita ja Levykauppa Äx.     |     © 2018 Mauri Mikkola. Kaikki oikeudet pidätetään.